Geplaatst in mijn verhaal

Op en Neer en Op en Neer en Op…

Omdat ik een paar weken me wat rustig wilde houden in de digitale wereld, kreeg ik veel bezorgde vragen of het wel goed ging met me.

Met mij gaat het goed. Eindelijk medicatie die aanslaat na een half jaar verschillende medicatie te hebben geprobeerd. Een CT scan wees uit, dat alle tumoren met 2/3 waren verminderd. Wat een fantastisch nieuws, met name ook, omdat alle uitzaaiingen waren geslonken.

Werd ik op maandag nog letterlijk in een rolstoel doodziek door het ziekenhuis gereden, had ik op woensdag alweer zin om te gaan sporten. Het is mentaal heel vermoeiend om in dit soort extremen te leven. Dat kost mentale veerkracht. Mocht ik ooit psychische hulp nodig hebben, dan is het hiervoor. Het continue moeten schakelen van doodziek naar supergezond, erg vermoeiend. De ras optimist zou zeggen, je bent gezond, met af en toe een kankerperiode…..op en neer

Op woensdag wel een aantal hoestaanvallen gehad, waarbij ik veel bloed en stukjes weefsel moest ophoesten. Details zal ik verder besparen. Natuurlijk ben je op dat soort momenten niet thuis, maar loop je net door een supermarkt. Gelukkig waren er ook zakdoeken te koop, maar vervelend was het wel….

Maar laten we van het positieve uitgaan. Allereerst ben ik enorm blij en dankbaar dat ik  pillen mag slikken. Het is toch raar, dat een farmaceut mij al meer dan een jaar in leven houdt? Zoals Anne Marie het al zegt, gezondheid is te koop. Ik ben mijn farmaceut dan ook eeuwig dankbaar dat ik die pillen krijg die mij echt letterlijk in leven houden. Ik weet uit de ROS1 groep, dat sommigen al jaren aan de Crizotinib zitten, of de Entrectinib of alle soorten nibjes. Laat dat mij dat ook gegund zijn.

Auteur:

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.

2 gedachten over “Op en Neer en Op en Neer en Op…

  1. lieve merel, het is ongelooflijk wat voor een veldslag jij doormaakt! en zo ongelooflijk blij ben ik voor je dat dit nibje doet wat het moet doen! tegelijkertijd is het ook weer spannend of deze nieuwe pillen op tijd worden geleverd door de fabriek, dat moet gewoon!! je bent een bijzonder veerkrachtig mens en een ras optimist. dat staat je heel goed! en helpt je denk ik in deze pittige op-en-neer-en-op tijden. maar ik besef ook zeker dat het je af en toe veel mentale/ fysieke kracht kost.
    Vet mooi om te zien dat je zo kan genieten van het hier en nu en wat je nu weer kan! Mooi dankbaar mens ben je toch!! gauw een bakkie leut, xx mo

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s