Geplaatst in Crizotinib

Uitslag

Een van de eerste blogs die ik las was van Hendrike, met als kop: dobbelen. Hoe zou de uitslag van de scan zijn? Vandaag moest ik daar aan denken toen ik bij de longarts zat.

Eerst een ECG gemaakt en is normaal gesproken  je hartslag tussen de 50 en 60 slagen per minuut met crizotinib, nu was het 84!! Spanning heeft duidelijk invloed op je hartslag.

Op het moment dat ik bij de arts aan de beurt zou zijn, kwam mijn arts de deur uit, deed deze op slot en liep weg…. Stikzenuwachtig en gewoon weglopen. Waarschijnlijk met spoed weggeroepen, maar leuk is anders. Het liefst had ik gehad dat hij bij het weglopen even naar me keek en een duim opstak, maar dat is onzinnig. Vanaf dat moment zou ik er namelijk altijd op rekenen dat goede berichten van te voren even gedeeld zouden worden.

Gelukkig was de uitslag goed. Keurig stabiel gebleven. Op mijn vraag hoe groot de tumor nog was, was het moeilijk dat aan te geven. Mijn tumor, 1.4 mm groot, heeft de vorm van een rondje, als in een elastiekje, zodat het moeilijk is te bepalen hoe groot de tumor is. Zelf ga ik ervan uit dat het dood weefsel is, wat niet geheel opgeruimd is.

In november hoef ik pas weer te komen, waarbij de scan een dag voor de afspraak met de arts is. Zo blij met deze uitslag, dat moest gevierd worden met een heerlijke lunch in Kaap Hoorn! Wat kan het leven mooi zijn.

Heerlijk, wijn, zon, familie en pas weer een afspraak over 3 maanden!

Auteur:

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.

7 gedachten over “Uitslag

 1. Zaterdagavond hoorde ik op Noorderzon van Anja en Judy welke vreselijke ziekte je getroffen heeft. Ik ben erg geschrokken. Het is heel stom, maar je schrikt toch nog extra als iemand ziek wordt die zo gezond en goed bezig is. Terwijl je tegelijkertijd ook heel goed weet, dat dat geen garanties biedt.

  Judy vertelde van je blog en eenmaal thuis heb ik de blog gevonden en op mijn i-Pad en heb ik bijna alle blogs gelezen. Je blogs zijn intelligent, interessant en openhartig. Je blogs getuigen ook van je enorme doorzettingsvermogen en je lange adem. Zo herkenbaar van alle duurlopen die we samen hebben gedaan.. En wat herken ik mezelf in hoe jij de dingen doet. Controlfreak, op internet dingen uitzoeken en regie willen hebben.En schrijven om het voor jezelf te duiden, analyseren, te onthouden, ja voor van alles. En anderen hebben er zeker ook wat aan. Ook je obsessie met je gewicht is voor mij zo herkenbaar. Natuurlijk weet je wel dat het niet belangrijk is en toch is het belangrijk omdat dat ook te maken heeft met wat voor jou gezondheid is.

  Een weekend eerder waren Harry en ik op Schiermonnikoog. Ik heb nog gedacht aan onze Monnikenloop waarbij samen finishten op de wedstrijd van 16 km en gelijk doorliepen voor nog een rondje om het samen te smeden tot een lange duurloop. Ook vorige week dacht ik nog aan je, toen ik een vrouw zag die me aan jou deed denken.

  Deze blog waar ik op reageer, geeft goed nieuws gelukkig. Je kunt even herademen. Ik lees wel uit wat je schrijft, dat je hier van kunt genieten.

  Ik blijf je volgen en wens je veel sterkte toe. Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Al is het een tijdje geleden dat ik mijn laatste marathon heb gelopen, toch denk ik veel aan die mooie tijd. Vooral als we op de fiets op bekende stukken rijden, zeg ik vaak dat we hier ook hebben gelopen. Wat een mooie tijd was dat en wat waren we onoverwinnelijk. Druk kletsend toch mooi een negatieve split realiseren.
   Iets minder onoverwinnelijk probeer ik wel het gevoel van toen zoveel mogelijk terug te halen.
   Mooi iets van je te horen, we hebben dan ook veel kilometers en gesprekken gedeeld

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s