Geplaatst in mijn verhaal

waarom een blog??

Tot voor 2 maanden geleden had ik nooit gedacht een weblog te beginnen, druk met werk, met het gezin en met het sporten. Bovendien begonnen mijn kinderen van 10 en 8 mij al aardig ‘prehistorisch’ te zien.
Op 11 november 2014 is bij mij longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Ongeneeslijk, dus gaan we voor kwaliteit van de resterende tijd. Ik blijk tot de zeldzame 2% groep met een ros-1 breuk te behoren. Een foutje van de natuur, maar het meest belangrijk: het is niet erfelijk, een hele zorg minder.

De afgelopen maand is alles anders geworden, terwijl het gewone leven doorgaat. Twee werkelijkheden, waar we als gezin onze balans nog in moeten vinden.
Alle vanzelfsprekendheden zijn weg gevallen, maar heeft ook veel ruimte gegeven voor het intens genieten.
Het blijft echter niet te verkroppen, dat ik mijn kinderen niet kan zien opgroeien, als ik de gemiddelde levensduur van mijn diagnose mag geloven.
Mijn van nature strijdbare en positieve karakter maken, dat ik onoverwinnelijk ben, totdat het tegendeel is bewezen.
Een blog om knotsgekke, blije en verdrietige verhalen te vertellen. Voor geïnteresseerden in mijn leven, maar vooral ook voor mezelf. Schrijven geeft ook troost.
Hopelijk mag ik vele jaren verhaaltjes en belevenissen delen!!

Auteur:

vrouw, 48 jaar, samen met mijn man 2 geweldige kinderen van 10 en 12 jaar. Met veel plezier werkzaam bij de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen, bij zowel de opleiding als het lectoraat Integraal Jeugdbeleid. Sporten vind ik heerlijk, daar word ik gelukkig van. Sinds november 2014 is longkanker met uitzaaiingen naar de lymfeklieren geconstateerd. Het blijkt dat de Ros1 translocatie oorzaak is.

21 gedachten over “waarom een blog??

 1. Hi Willeke,
  Ik heb ook longkanker en ook ik wil nog lang bij mijn kind blijven. Het is onverteerbaar als je hoort dat jeafscheid moet nemen. Ik wil graag meer contact met lotgenoten zodat ik alles in perspectief kan plaatsen. Ik hoop dat ik ook snel weer de knop om kan zetten. Heb na een half jaar behandelingen en een operatie net vorige weekte horen gekregen dat het niet heeft mogen baten en dat ik nu niet meer kan genezen. Een grote klap voor mij, mijn partner, kind en omgeving.
  Groetjes
  Linda

  Geliked door 1 persoon

 2. Hallo Merel, gisteren hoorde ik dit ontstellende nieuws via onze DR-maatjes. Het is onvoorstelbaar hoe jullie wereld nu op z’n kop moet staan. In gedachten vechten we met je mee. Ik zal je blijven volgen!
  Marion van der Boor

  Geliked door 1 persoon

 3. Hallo Merel, Ik zag jouw berichtje dat je mijn blog gaat volgen en ik lees nu net jouw blog. Ik herken zo jouw gevoel. Mijn kinderen waren toen 4 en 7 jaar, maar na 7 jaar ben ik er nog steeds. Misschien een hele domme vraag, maar Ik weet alleen niet wat een ros-1 breuk is……
  Blijf positief!!! Lieve groetjes….

  Geliked door 1 persoon

 4. Hallo Meren en familie, Ik hoorde het slechte nieuws en was er ontdaan van. Ik ken je al jaren en zag je de laatste tijd weer op de sportschool. Voor mij ben je de sterke meid en vroeger bij het voetbal was je de eeuwige doorzetter. Uit je blog blijkt ook je doorzettingsvermogen. Petje af en sterkte. Ik blijf je volgen. Ina

  Geliked door 1 persoon

 5. Hallo Merel. Ook mij kwam jouw verhaal ter ore. Wat n schrik. Wat dapper dat je jouw verhaal op deze wijze met ons deelt. En helemaal up to date hoor 😉 Ik heb bewondering hoe jij denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Ik hoop dat we nog heeeeeeel lang jouw verhalen mogen lezen. Deze week wintersport zit iig in de pocket en pakken ze jullie/jouw niet meer af. Sterkte voor jullie alle 4 en ik blijf je volgen
  Groetjes Sandra

  Geliked door 1 persoon

 6. Hallo Merel, je kent me niet en ik ken jou niet. Ik vond je blog en begon te lezen. Ik ben al bijna 1,5 jaar opzoek naar een lotgenoot met dezelfde gen mutatie nl. ROS 1. Ook ik behoor tot die 2%. Ik woon in Venlo en word behandeld in Maastricht al 1,5 jaar met crizotinib.
  Daarvoor heb ik verschillende chemo’s gehad, ik ben al ruim 4 jaar onderweg en ook ik ga nog stee vast door. Ik heb geen blog, maar ik blijf je wel volgen.
  Sterkte voor jou en je gezin.
  Willeke.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Willeke, leuk je te ontmoeten, moeten maar contact houden, want ik zoek ook de lotgenoten en er zijn weinig blogs van longkanker, zeker met de ros- breuk. Ben ook erg benieuwd naar jouw verhaal!
   Groet, merel

   Like

 7. Hallo Merel, dat is een stevig en moedig bericht en besluit. Ik blijf je volgen en kwaliteit is zo belangrijk. Moeilijk om wat zinnigs te zeggen, maar ik leef met je mee, Servaas

  Geliked door 1 persoon

 8. Oh Merel.. Ik vind het zo erg voor je. Oh man… Ik schrik me rot! Ik ga je blog zeker volgen. Ik hoop dat het lukt om echt te genieten en dat jullie snel dat evenwicht vinden!
  Heel veel liefs en sterkte,
  Britt

  Geliked door 1 persoon

 9. Lieve Merel,

  Wat heb je het bovenstaande mooi opgeschreven. Heel helder. Ik ga je volgen, nog heel lang hoop ik.
  Enne, je bent echt niet prehistorisch hoor, ik vind een blog echt ultra modern….:-)

  Dikke tuut,
  Miranda

  Geliked door 1 persoon

 10. Dag Merel, Zit hier met Jens in de keuken kerstpeertjes te schillen. Wel wat vroeg maar we hadden er zin. We leven met je mee. Veel sterkte Groet Jens en Bert. (DJonno inmiddels uit huis)

  Geliked door 1 persoon

 11. Lieve Merel, ik ben een vriend, collega van Hans en vroeger voetbalde ik met hem bij Appingedam! Ik ken je niet zo goed, wel van groeten en een kort praatje maar verder niet. Toen ik het verschrikkelijke nieuws hoorde bingelden bij mij de tranen over mijn wangen! Een jonge mooie krachtige vrouw die ineens overgeheveld wordt aan de medische wereld. Wat je schrijft, de wereld ziet er dan ineens anders uit. Ik heb zelf 4 kinderen en je wilt gewoon altijd van ze genieten, altijd is dus niet altijd en dat kan ook niet, maar je kinderen zien opgroeien is wat je graag wilt als moeder. Ik hoop dat jij samen met Hans de komende periode wel de balans kunt vinden in je gezin en dat jij nog erg veel en erg lang van je kinderen kunt genieten! Ik wens je erg veel sterkte toe, samen met je mooi gezinnetje! Groet, René Wollerich.

  Geliked door 1 persoon

 12. Lieve mip. Ik hoop ook nog heeeel veel jaren jouw blog te kunnen volgen. En ik heb veel bewondering voor de manier waarop je met deze situatie omgaat. Veel succes en sterkte de komende tijd.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hallo Merel, ik hoop dat het schrijven je helpt, en dat je nog maar heel lang kunt blijven schrijven, je weet maar nooit tenslotte.
  Groetjes Hendrike

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s